torstai 10. tammikuuta 2013

Joululahjoja: Part One


Vietimme joulun kotona kolmestaan ja Tapaninpäivän jälkeen suuntasimme nokan kohti Savoa sukuloimaan. Viikko ilman internetiä teki hyvää ja palattuamme kotiin en aukaissutkaan konetta heti ensimmäisenä. Nautimme vielä viimeiset mieheni lomapäivät Loppiaseen saakka rauhallisesta yhdessäolosta. Olo on jokseenkin uudistunut. Vielä pikainen katsaus kuitenkin saamiimme joululahjoihin. 

Yhteiseksi lahjaksi saimme mieheni tädiltä Claire Ahon Makupaloja 2013 seinäkalenterin. Tästä ei voi muuta kuin tulla hyvälle tuulelle!
Kaiken lisäksi kalenteri sopii 50 -luvun vaikutteita omaavaan kotiimme täydellisesti.

Claire Aho onkin minulle uusi tuttavuus, joten piti ihan googlettaa:
Claire Aho (s. 1925), The Grand Old Lady of Finnish Photography, kuuluu suomalaisen värivalokuvauksen pioneereihin. Hän tallensi kamerallaan sekä luontoa että kaupunkinäkymiä ja kuvasi muoti-, muoto-, sisustus-, ruoka-, muotoilu- ja taiteilijakuvia muiden muassa Avotakkaan, Hopeapeiliin ja Kotilieteen. 
Hän otti mainoskuvia mitä erilaisimmista tuotteista Jaffasta majoneesiin, radioista kosmetiikkaan ja teki töitä niin Iittalalle, Fazerille, Valiolle kuin Pauligillekin. 
Heleän huolettomissa kuvissa näkyy myös 1950-60-lukujen optimistinen, uuteen kurkottava ajan henki.



















Sisareltani saimme HEL2012 -mukit, jotka on suunnitellut ruotsalainen taiteilija Per Josephson. HEL2012-sarjan pikselikollaasi kerää yhteen koko joukon elementtejä, jotka muodostavat suomalaisuuden sydämen. Kuviosta voi löytää jokaisella käyttökerralla uusia ulottuvuuksia, tarinasta löytyy koko joukko sankareita, kaupunkikuvan kiintopisteitä, ilmiöitä ja kulttuuri-ikoneita. Tykkään! 
Kuva lainattu Iittalan sivuilta.





Kävimme joulun alla V:n kanssa keskustelun lahjatoiveista, joissa päädyimme seuraavaan kompromissiin; mieheni, joka ei haluaisi lahjoja ollenkaan joutuu tulemaan puolitiehen vastaan siinä että saan ostaa hänelle muutaman ajatuksella valitun lahjan, sillä minä taas en puolestani saa toivomiani kalliita kultakoruja. ;) Rakas mieheni olikin ostanut rasian minulle ajatuksella, "Tässä voit sitten tulevaisuudessa säilyttää niitä kalliita kultakorujasi". <3 Ittalalle Anu Pentisen suunnittelemat Vitriini- rasiat ovatkin olleet toivolistallani jo ilmestymisestään vuodesta 2010 saakka. 
Vitriinissä on kätevä säilyttää esim. leipomisen tai suihkun aikana arkikoruja. 
Kuva lainattu Iittalan sivuilta.





Perinteinen lahja miehelleni lähes joka joulu on täydennys alusvaatevarastoon. Tänäkin jouluna mieheni sai jopa kolmet Emporio Armanin trikoobokserit. Laadukkaat alusvaatteet ovat tyyriitä kukkarolle, siksi niitä onkin mukava saada lahjaksi. Nämä bokserit ovatkin joka sentin arvoisia. Ne tuntuvat samettisen pehmeiltä, istuvat täydellisesti sekä kestävät hyvin pesua ja kulutusta. Edellisen vuoden bokserit ovat säilyneet yllättävän hyvinä. Boksereiden lisäksi mieheni sai joku kuukasi takaperin kirjakaupassa katselemansa kirjan, jonka tiesin olevan hänen mieleensä ja tietysti suklaarasian. Kuva lainattu Stockmannin sivuilta.





Harjoittelemme pikkuE:n kanssa kovaa vauhtia sormiruokailua ja kaipasin muutenkin tuoreita ideoita pikkuE:n ruokavalioon perinteisten soseiden rinnalle ja niitä todella sainkin. Innostuin niin että merkkasin lähes joka toisen sivun post it -lapuilla Tätä on kokeiltava! -merkiksi. Kirjassa on monipuolinen reseptivalikoima, ohjeet ovat helppoja toteuttaa ja käyvät yhtä hyvin vaikka koko perheen nautittavaksi. Innoistuinkin heti kokeilemaan bataattipihvien ohjetta ja niistä tuli todella maukkaita, upposivat niin pikkuE:lle kuin itselleni ja V:llekin. Seuraavaksi kokeilussa Porkkana-kookospata ja sekä Jogurtti-marjapaistos. Kiitos erittäin hyödyllisestä ja mieluisasta lahjasta Äiti!
P.s. Tästä tulette saamaan varmasti postauksia lisää. 
Kuva lainattu Luomuruokaa lapselle -blogin sivuilta.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti